ADVIES & AANLEG

Plannen maken voor een nieuwe tuin is vaak spannend en ook een hele leuke fase. Maar je gaat pas echt genieten van je tuin, als die is aangelegd. Ga je zelf aan de slag of laat je een vakkundig hovenier je tuin aanleggen? Of een combinatie? Een tuin aanleggen is een vak. Een goed vakman weet, wat hij doet en let op zaken als bodemstructuur en afwatering.

Uiteindelijk bepaal jij, wie wat gaat doen. In elke variant speel ik eventueel een grote of kleine rol,  helemaal afhankelijk van jouw wensen. Als je besluit alles zelf te doen, treed ik graag als coach/begeleider van jouw project op. Ik help je dan met de tekeningen lezen en interpreteren. Als je een hovenier wilt inschakelen om het werk (deels) uit te laten voeren, wil ik graag bemiddelen en adviseren bij de keuze van het juiste bedrijf. Ik wil er ook op toezien dat de aanleg wordt uitgevoerd conform het ontwerp.

‘Een tuin aanleggen, is een vak’

Als eenmansbedrijf ben ik niet in staat om een volledige grote tuin aan te leggen. Daar komen vaak specialistische gereedschappen en machines aan te pas, waar ik niet over beschik. Dat gaat dan te lang duren en het wordt daardoor veel te kostbaar. Daarom werk samen met een aantal vakbekwame hoveniersbedrijven die hierop zijn ingericht.

 

Het hangt overigens wel af van de afmetingen en de omstandigheden van je tuin; een kleine of gemiddelde tuin aanleggen of borders herinrichten en beplanten kan ik wel voor je uitvoeren. Ik ben namelijk ook hovenier en mijn passie zijn de planten!

Tijdens de aanleg van je tuin treed ik graag als adviseur of projectleider op.  Uiteraard ga ik ook graag zelf met je borders aan de slag.

Bekijk de overzichtspagina om een idee te krijgen van de kosten.

Interesse? Maak een

afspraak

of bel 06-46569548

<

© 2019 Michael Nendels | Tuinontwerpen & Hovenier | info@mntuinen.nl