Wie ben ik?

Als kleuter ben ik opgegroeid in een lekker warm land, waar ik alleen maar buiten speelde.

Als kind was ik gefascineerd door het moestuintje dat we op school hadden.

Als puber dwaalde ik vaak door het tuincentrum om de hoek.

Na de middelbare school en militaire dienst, wist ik niet wat ik verder moest; studeren of werken. Een test wees uit dat ik 'iets met groen' wilde gaan doen. Maar, omdat ik nog geen werkervaring had, kreeg van het arbeidsbureau het advies om eerst maar eens te gaan werken. Zo ben ik bij de (staf van de) Douane terecht gekomen.

 

35 jaar later is mijn werk opgeheven. Ik zag het als kans om mijn hart te gaan volgen en een nieuwe weg in te slaan. Ik kon gebruik maken van een vertrekregeling en ging een traject in met een loopbaancoach. Dat traject bracht mij terug bij de tijd na mijn middelbare school. Wat wil ik? Waar krijg ik energie van? Wat wil ik met de rest van mijn (werkzame) leven? In elk geval niet meer in een kantoor zitten en aftellen tot ik met (vervroegd) pensioen kan. Op zoek naar ‘een passende baan’, werd het mij weer duidelijk dat ik ‘iets met groen’ wil doen. Denken in mogelijkheden, maar nu wel specifieker. . .  Want het was geen toeval dat de huisstijlkleur van de Douane groen is!

 

Waar krijg ik energie van? Wat is mijn passie? Wanneer heb ik plezier?  Het antwoord kwam vanzelf: Buiten in de natuur, buiten in mijn tuin én als ik mensen blij kan maken, dan word ik ook blij.

 

De natuur is groen en groen kalmeert en geeft rust. Ik hardloop, golf en fotografeer graag; allemaal buiten in de natuur. Daarnaast werk ik graag in mijn tuin. In mijn tuin creëer ik een stukje natuur. We hebben allemaal behoefte aan een beschutte plek, een tijdelijke toevluchtsoord voor het dagelijkse leven. Dat is waar ik een bijdrage aan wil leveren. Jou blij maken met een tuin van je dromen. En als dat lukt, ben ik blij en tevreden.

<

© 2019 Michael Nendels | Tuinontwerpen & Hovenier | info@mntuinen.nl