ONDERHOUD

Een tuin vergt onderhoud. Veel mensen denken, dat er zoiets bestaat als een ‘onderhoudsvrije tuin’. Ik ga je meteen uit die droom helpen, want die bestaat niet! Zelfs als je je lapje grond helemaal laat bestraten, moet er echt nog wel wat worden gedaan. Denk maar eens aan alg of mos waardoor je bestrating er vies uit gaat zien, of het onkruid dat door de voegen omhoog schiet.

Ik snap wel wat mensen bedoelen: ‘een onderhoudsvriendelijke tuin’. Het beeld wat ze dan meestal hebben, is een tuin die helemaal is bestraat, met hier en daar een bak met traag groeiende planten of een boom. Zo hoeft het niet te zijn. Er is namelijk genoeg beplanting te kiezen, dat onkruid weinig kans geeft. Daar moet je dus van te voren goed over nadenken. Daar komt de deskundigheid van een ontwerper bij kijken. Kijk hier maar eens wat ik voor je kan betekenen.

 

Als hovenier wil ik je helpen genieten van je tuin. Want wie wil in z’n tuin alleen maar werken? Jouw tuin verdient het om er goed uit te zien, zodat je tot rust komt en je je er graag in terugtrekt en geniet.

‘Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet’

Als je zelf groene vingers hebt, help ik je graag door je te adviseren met een onderhoudsplan. Ik wil ook een deel van het onderhoud voor je doen, bijvoorbeeld het snoeien van bomen en hagen. Het is aan jou om te beslissen wat jij zelf wilt doen en wat niet. Samen spreken we dat af.

 

Heb je geen groene vingers? Wil je helemaal worden ontzorgd? Ik help je graag door alle onderhoud voor je uit te voeren. In een onderhoudsplan voor jouw tuin, bepalen we samen wat ik doe en hoe vaak ik dat doe. Dat is helemaal afhankelijk van hoe groot je tuin is en welke bomen, struiken en planten er in staan. Je kiest er bijvoorbeeld voor dat ik 2, 3 of 4 keer per jaar langskom. Elke maand, of zelfs wekelijks om je gazon te maaien is ook mogelijk. Samen spreken we dat af en dit leggen we vast in een onderhoudsabonnement of ontzorgpakket.

Als je zelf geen groene vingers hebt, of je hebt gewoon geen tijd, dan voer ik eventueel alle onderhoud voor je uit. Je mag me ook inhuren voor alleen de zware en/of vervelende klussen.

Bekijk de overzichtspagina om een idee te krijgen van de kosten.

Interesse? Maak een

afspraak

of bel 06-46569548

<

© 2019 Michael Nendels | Tuinontwerpen & Hovenier | info@mntuinen.nl