Een goed tuinontwerp is de basis voor jarenlang tuinplezier. Het lijkt vaak een grote investering, maar uiteindelijk bespaar je kosten, doordat jouw tuin   optimaal wordt afgestemd op jouw situatie door de materialen en de beplanting. En een mooie tuin draagt bij aan de waarde van je woning. Niet alleen vlak na de aanleg, maar zeker ook in de jaren daarna. Relatief gezien is een goed tuinontwerp laten maken dus een kleine investering.

 

Bekijk de overzichtspagina om een idee te krijgen van de kosten.

ONTWERP

Een goed doordacht en helder tuinontwerp zorgt ervoor, dat jij je thuis voelt in je tuin. Zodra je er binnenstapt, ervaar je de rust. De vorm, de materialen en planten maken samen, dat jouw tuin een plek is om je in terug te trekken uit de hectiek van het dagelijkse leven. Een goed tuinontwerp helpt om een harmonieuze tuin te creëren waar je jarenlang plezier aan beleeft.

Interesse? Maak een

afspraak

of bel 06-46569548

Elk tuinontwerp dat ik maak, is uniek. Het past bij de mensen, bij het huis én in zijn omgeving. Mijn liefde voor de natuur, is de basis van al mijn tuinontwerpen. Ik ga uit van ecologische principes en geloof daarbij dat ‘alles wat je aandacht geeft, groeit’. Met een ecologisch bewustzijn creëer ik een tuin die een beschutte plek is, een tijdelijk toevluchtsoord voor het dagelijkse leven.

‘Een goed tuinontwerp zorgt voor een tuin, waar je jarenlang plezier van hebt’

Met jouw tuin bepaal je hoeveel je aan een schoner en gezonder milieu bijdraagt. Dat hangt af van welke materialen je gebruikt voor paden en terrassen. Welke maatregelen tref je voor de steeds hevigere regenbuien? Ook de planten die er staan, zijn hierbij van belang. Trekken die egels, vogels en insecten aan? Bij mijn ontwerpen kijk ik goed naar de bodem en de omgeving. De juiste plant op de juiste plaats, zorgt voor minder ziektes en plagen én je hoeft nagenoeg geen water te geven!

 

Wil je meer weten over het ontwerpproces? Kijk dan op deze pagina.

 

<

© 2019 Michael Nendels | Tuinontwerpen & Hovenier | info@mntuinen.nl